Maine coon krabpaal


Elke kat houdt er nou eenmaal van om zijn nagels ergens in te zetten. Dit is dan ook goed voor katten. Zo houden ze namelijk hun nagels scherp. Wanneer u liever niet heeft dat uw kat zijn nagels in uw bank zet, is het misschien verstandig om een krabpaal te kopen. Zo kunnen katten daar hun nagels in zetten en blijft uw bank gespaard. De vraag is dan wel, welke krabpaal is dan geschikt?

Krabpalen bestaan in allerlei soorten en maten. In principe is elke krabpaal geschikt voor elke kat. Toch is het verstandig om een bepaalde soort krabpaal te kopen wanneer u een maine coon heeft. De reden hiervoor is dat maine coons over het algemeen wat groter en zwaarder zijn. Dit heeft tot gevolg dat zij wat sterker zijn en dat zij, wanneer ze hun nagels in een krabpaal zetten, gemakkelijk deze paal omver trekken. Wanneer een krabpaal geen weerstand biedt, vinden maine coons dit minder interessant en zullen ze eerder geneigd zijn hun nagels weer in uw bank te zetten. Ook gaat een krabpaal minder lang mee, wanneer deze niet stevig genoeg is voor uw kat.

Daarom kan het verstandig zijn om een wat grotere en vooral zwaardere krabpaal aan te schaffen. Deze kunt u bij verschillende dierenwinkels aanschaffen. Wat voor main coons ook belangrijk is om op te letten, is de hoogte van de krabpaal. Maine coons vinden het namelijk leuk en prettig om te kunnen klimmen en het wat hogerop te zoeken. Wanneer u er de ruimte voor heeft, is het zeker een aanrader. U zult zien dat ze dan vaak helemaal bovenin gaan liggen en ook zullen slapen. Zo kan de krabpaal zowel functioneren als een paal waar de katten hun nagels aan slijpen en een lekker bedje.
Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:
Alas Rescue Team

Copyright © Ventura Connect Group BV 2018

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Dieren