Maine coon dekkater


Omdat de maine coon een populair kattenras is, bestaan er ook bij dit ras dekkaters. Deze katers worden door mensen als het ware uitgeleend of gebruikt om poezen te dekken. Dit wordt voornamelijk gedaan in de fokkerij, ook wel cattery´s genoemd. Elke cattery heeft meestal een of twee katers en voornamelijk verder poezen.

Deze worden vaak meerdere keren gedekt door de katers, zodat ze meerdere nestjes krijgen en deze kittens kunnen worden verkocht.

Dekkaters worden vaak uitgezocht op hun uiterlijk en karakter. Mensen van een cattery moeten hun dekkaters als het ware weten te verkopen en aan te prijzen. Daarom worden dekkaters ook altijd gecontroleerd op eventuele ziektes en afwijkingen. Ook is het zo dat dekkaters van het maine coon ras  geen ander ras mogen dekken. Zo wordt getracht het ras ´zuiver´te houden.

Wanneer mensen een cattery hebben, kan ervoor gekozen worden zelf een kater aan te schaffen of een kater te huren om hun eigen poezen te dekken. Wanneer er een kater ingehuurd wordt, is het verstandig om eerst goed onderzoek te doen. Is het wel een raszuivere kater? Heeft hij bijvoorbeeld geen ziektes of afwijkingen. Het is vervelend, maar het komt toch vaak voor dat katten een erfelijke afwijking of ziekte bij zich dragen. Deze katers zouden dan niet als dekkater gebruikt mogen worden.

Wanneer er toch met een dekkater gewerkt zal worden, is het goed om van tevoren duidelijke afspraken te maken. Wanneer zal de poes gedekt worden, welke dekkater zal hiervoor gebruikt worden en is hij gecontroleerd en raszuiver? Dit zijn belangrijke vragen alvorens aan het fokken van katten te beginnen.
Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:
Alas Rescue Team

Copyright © Ventura Connect Group BV 2018

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Dieren