Afrikaanse Dieren


Naam in Buitenland:
Meerkat (Frans)
Erdmännchen (Duits)
Meerkat (Engels)

Rijk: Animalie (dieren)
Stam: Chordata (chordadieren)
Klasse: Mammalia (zoogdieren)
Orde: carnivora (roofdieren)
Familie: herpestidae (mangoesten)
Geslacht: Suricata
Afmeting: 25-35 cm
Staart lengte: 18-25 cm
Gewicht: tussen de 500 gram en 1 kilogram.
Leeftijd: Stokstaartjes worden ongeveer 10 jaar oud.
Voedsel: insecten, spinnen, Schorpioenen en Slakken.

Weetje:
Stokstraatjes
 graven altijd kamers tot 1½ meter onder de grond waarin ze kunnen schuilen en slapen.  In zijn hol kruipt hij op 4 poten. Maar wanneer hij buiten is staan ze vaak rechtop waarbij ze hun staart gebruiken als leunmiddel.   

Informatie stokstaartje:
Stokstaartjes zijn kleine roofdieren die tot de mangoesten behoren. Tevens komen stokstaatjes voor in het zuidelijke gedeelte van Afrika (Angola, Botswana, Namibië en Zuid-Afrika)


stokstaartjes-meerkat-stokstaart




Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:
Alas Rescue Team

Copyright © Ventura Connect Group BV 2018

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Dieren